Toldboden

Inneklemt på Brattøra ligger en ærverdig Jugendperle. Den gamle Toldboden står støtt i et transformasjonsområde som i de siste årene har gjennomgått store forandringer. Men hvordan skape nytt liv og gode arbeidsplasser i et fredet bygg hvor få av de originale materialkvalitetene står tilbake? Vi har dykket ned i både Jugendstilen og det ypperste av moderne interiørarkitektur og hentet ut det beste fra begge med tanke på både funksjon og opplevelse.

 • HVA
  KONTORLOKALER I FREDET BYGG
 • HVOR
  BRATTØRA - TRONDHEIM
 • NÅR
  2021- 2023
 • FOR
  TELENOR SOFTWARE LAB
Kjernen i bygget er et ærverdig trapperom, med bevarte originale detaljer, store repos og rause gangsoner rundt trappen. En viktig forutsetning for prosjektet var få aktivisert disse arealene, og i større grad gi opplevelsen av et samlet lokale med møteplasser mellom etasjene.
Bygningen er fredet og planløsningen dermed i stor grad satt. Rom i rommet ble derfor løsningen for å møte behovet for støtterom til arbeidsplassene i åpent landskap.
Oppdragsgivers ønske var å utforme et lokale hvor de ansatte ønsket å være, med rause soner for samhandling og sosiale møter.
Basert på fremskrapte fargetrapper, studier av tidstypiske materialer og brukers funksjonskrav, utviklet vi et helhetlig farge- og materialkonsept. Møblene i prosjektet er en miks av gjenbruk og nye møbler, og det er også designet egne plantekasser med oppbevaring og lydabsorbenter fra gamle himlingsplater.